vrijdag 3 juni 2022

De diëtiste is geweest

 Vandaag was een drukke dag.


Al om 09.00 uur kwam mijn inval-thuisbegeleiding. 


Omdat mijn eigen begeleiding op vakantie was kwam een andere. Normaal komt ze om 11.15 u, dus dit was erg vroeg. Ze was al een keertje geweest, vorig jaar, maar dat wist ik niet meer tot ik haar zag.


Ze was zó druk. Dat ben ik niet gewend. Op alles wat ik liet zien, was het 'Oh wat mooi, en Oh, wat leuk.' Als ik ergens niet tegen kan is het dat wel. 


Omdat door alle vrije dagen mijn was opgelopen was, (Ik heb nog was in de wasmand liggen van vorig jaar zomer.) moesten wel met de was bezig. Ook de afwas moest gedaan en de planten hadden ook al zo'n 2 weken geen water gehad.


Dus ik liet haar de planten water geven, en ondertussen begon ik met de was afhalen. Daarna de was opgehangen. (Ik doe wel alleen de was in de wasmachine, maar heb hulp nodig bij het ophangen.)

En toen, 'Oh, wat heb je mooie sokken, en Oh, wat een mooie kerst-trui'.' 🤶 Irritatie alom. 😩


Daarna hebben we af gewassen. We hadden niet veel tijd meer. Maar ze zei dat we de hele afwas wel zouden doen. Dat lukt mij niet dus ik zei dat we maar een beetje zouden doen.


De afwas geeft mij zoveel stress dat we ook maar zo'n 1x per 3 weken afwassen. Ik gebruik altijd dezelfde bordjes en kopjes en bestek, als ik geen schone meer heb.


En kan je nagaan. Vroeger bij mijn ouders was een van mijn grote hobby's afwassen. Spelen met water. Wie wil dat niet ?


Daarna lekker naar bed gegaan. Gelukkig kon ik nog even slapen. Wel klote gedroomd. But what's new.


Toen kwam om kwart over 2 de diëtiste, ik dacht om kwart voor 2, dus dat was een 'bummer'. Veel stress in bed. Maar even op Facebook geweest.


We hebben gesproken, ze had niet actueel mijn etens-lijstje. (Die ik wel naar mijn huisarts had gestuurd, en zij die weer in de verwijsbrief).

Ze praatte heel erg hard. En ook dáár kan ik niet tegen. Ze was ook erg jong nog. (Ook daar heb ik niet zoveel mee).


Het was lastig voor mij om veel te vertellen. Ik ken haar niet. Ik heb geen vertrouwensband met haar.


Uiteindelijk zou ze mijn eetlijstje nog doornemen, en mij een voeding-advies mailen. En dan na een maand wil ze mij even mailen om te vragen hoe het gaat. Ik heb ook over Arfid gehad. Nou ja, ík dan. Zij reageerde daar niet echt op geloof ik. 


Ik heb haar en hun bedrijf ook op Linkedn opgezocht, en daar stond niks over Arfid op. Op de Facebook pagina van Over leven met ARFID hadden ze mij het advies gegeven in een gespecialiseerde diëtist die bekend is met ARFID.


Maar goed. 'S avonds had ik al een mailtje terug.


Goedemiddag Alisha,

Ik heb de voedingslijsten die jij hebt bijgehouden even doorgekeken, bedankt voor het bijhouden!
Omdat jouw voedingspatroon volgensmij erg afhangt van het moment en hoe jij je voelt lijkt het mij niet zinvol om een voedingsadvies op te stellen.

Wel heb ik in de bijlage een document bijgevoegd waarbij per productsoort is aangegeven hoeveel koolhydraten iets bevat. Het zou mooi zijn om te kiezen voor de producten met de minste koolhydraten. Wellicht dat dit document jou kan helpen met kiezen voor producten waar niet te veel koolhydraten in zitten, maar waar jij op dat moment wel zin in hebt.

Daarnaast zou het ook mooi zijn om te proberen om regelmatig te eten. Dit hoeven geen grote porties te zijn, dit kunnen ook kleinere porties zijn. Bijvoorbeeld om de 2 uur. Ditzelfde geldt ook voor het drinken. Het zou mooi zijn als het lukt om 1,5-2 liter te drinken per dag.

Mocht je nog vragen en/of onduidelijkheden hebben, dan hoor ik dit graag.

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet,

diëtist Diëtheek


Maar ik heb dat een beetje doorgelezen, en dat is te ingewikkeld voor mij alleen. Dus ik ga morgen wel even met de GGZ hierover praten. 


Want alleen kom ik hier niet uit. En om de 2 uur eten of drinken lukt mij niet. Ik lig (als ik geen afspraak heb) 12 uur per dag op bed. En dan drink ik alleen maar 8 slokjes ontbijtdrank bij mijn medicijnen. En ook drink ik dan vrijwel niet omdat ik anders aldoor naar de WC moet, en ik dat vervelend vind.


Maar wel fijn dat mijn vader aan mij vroeg hoe het geweest was, Meestal vraagt hij niet naar zulke dingen. Ik liet hem ook wat over ARFID lezen. 


Ik schreef op Twitter:

Ik heb net mijn vader laten lezen wat ik denk dat ik heb. #Arfid Hij reageert ‘Ingewikkelde ziekte.’ En dat is het. Was mijn moeder er nog maar. Dan kon ik herinneringen ophalen enzo van vroeger. Dan bleek het wat duidelijker.


Tja, gelukkig kan ik morgen naar de GGZ.


Ik moet weer spuien.


Vanavond heb ik dit gegeten. Soort van aardappeldingetjes met appelen witlof. Héél klein beetje witlof. Meer appeltjes. Oh ja, ik vertelde haar dat ik tegenwoordig rauwkost koop. En dat ik afgelopen week 4 ienimini hapjes rauwkost had gehad. Daar was ze héél tevreden over. Dat deed me wel goed.




Een van de weinige dingen die ik lust.


Liefs, Alish 💜

Geen opmerkingen:

Een reactie posten